Karate škola

Karate škola

Aktivnosti Karate škole fokusirane su ka jednom cilju: osposobljavanje polaznika da ostvari svoje maksimalne potencijale u disciplini za koju se odluci. Treneri Karate škole su pažljivo izradili niz programa za trening po raznim kategorijama polaznika i to u skladu sa njihovom starosnom dobi, fizičkim predispozicijama, ambicijama, željama i, naravno, u skladu sa pravilnikom Karate saveza Bosne i Hercegovine.

  • Od cjelokupnih aktivnosti, izdvojili bismo sljedeće:
  • Karate škola koja djeluje u okviru kluba polaznike osposobljava za sticanje zvanja po pravilniku W.K.F. (Svjetska karate federacija).
  • Klub uspješno vrši pripremu i selekciju takmičara za ostvarivanje rezultata na domaćim i internacionalnim takmičenjima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji (borbe i kate).
  • Učešće u sistemu takmičenja i aktivnostima Karate saveza BiH, EKF-a, WKF-a, MKF-a. (Europska, Svjetska i Mediteranska karate federacija).
  • Ostvarivanje i jačanje kontakta sa Karate savezom BiH, Karate savezom Kantona Sarajevo i ostalim klubovima putem takmičenja, kontrolnih mečeva, razmjene iskustava, školovanjem trenera i takmičara putem karate seminara.
  • Razvijanje saradnje sa klubovima i trenerima ostalih borilačkih vještina (judo, akido, djiu-djitsu), te ovim putem nastoji kandidate osposobiti i u ovim vidovima borbe sa ciljem univerzalnog obrazovanja polaznika.
  • Internacionalna karate škola pruža časove karatea stranim državljanima na engleskom jeziku.

Rad sa veteranima karate sporta
Polaznicima karate škole je na raspolaganju veliki broj rekvizita i pomagala (vreće, fokuseri, specijalni fokuseri za nožne udarce, ra, “kruška,” rukavice i drugi rekviziti) koji pomažu u jačanju tehnike, udaraca i kontrole, te da sticanju samopouzdanje koje ima značajnu ulogu pri takmicenju.
Uspjesi u karateu su uvijek propraćeni ogromnim trudom, upornošću i samodisciplinom. Treneri karate škole su svjesni vaših obaveza u svakodnevnom životu, te su stoga učinili sve da karate učine zabavnim, rekreativnim, a da se pri tom uvijek teži postizanju vaših najboljih takmičarskih rezultata i polaganja učeničkih te majstorskih zvanja.
Karate Klub «Bushido» vam želi uspješan rad!

1 komentar

Komentariši